2016. március 8., kedd

Vigyázz, kész, PEN!

December 23-án kiszivárgott a hír: a Pécsi Tudományegyetem Egyetemi Hallgatói Önkormányzata 2016-ban is megrendezi a Pécsi Egyetemi Napokat, vagy ahogy mindenki hívja, a PEN-t. Hamarosan pontosabb információkat is megtudhatunk az április végén induló pár napos koncertsorozatról, addig nézzük, milyen volt a tavalyi PEN.



Tavaly egyéves kihagyás után rendezték meg a rendezvényt, mindenki nagy örömére, amit a látogatottsági mutató is igazolt: a 3+1 nap alatt több mint 22 ezren buliztak a Zsolnay Negyedben. A kedvező időjárás mellett a változatos programkínálat is elősegítette a jó kedvet. Tavaly a 0. napon Ákos napot tartottak, aki itt kezdte meg 2015-ös Igazán turnéját.
Pécset a hazai élet Liverpooljaként is emlegetik, és bár némi túlzás, az tény, hogy az underground zenei élet e városban rendkívül aktív a hatvanas évek óta. Bizonyára van valami a levegőben (értitek?). Ezért természetesen a több mint harminc fellépő között akadt jó pár pécsi zenekar. Köztük volt a 30Y, a Punnany Massif, a Tesco Disco, és a Halott Pénz, és ellátogatott pár külföldi előadó, például a belga techno DJ, Marco Bailey.
A koncertek mellett a diákrektor választás is szerves részét képezi az eseménynek. Az egyetemi karok csapatai több mint két hónapon át oldottak meg különféle feladatokat, szórakoztatva ezzel és jelmezeikkel a városlakókat. Az ETK csapata a Poison EvolutioN volt.



Idén először egy külföldi diákokból álló csapat is megmérettette magát. Csak pár ponton múlt, de végül a Természettudományi Kar csapata, az Aspenix és a Gallok nyerték meg a diákrektori címet. Második helyezett a közgazdász hallgatókból álló Penegyerekek, harmadik pedig a Műszaki és Informatikai Kar Pentagon nevű csapata lett. A dobogósok egy rekesz sört vihettek haza, de a PEN-re látogatók számára is akadt evési-ivási lehetőség. A talpalatnyi helyre olyan standok telepedtek le, mint a Nappali vagy a Gusto, de rajtuk kívül is bőven volt választék akár alkohol, akár izgalmas ételek tekintetében is, az egyik helyen például megkóstolhattuk a PEN burgert.
Előző évben a háromnapos bérlet PTE hallgatók számára 5990 Ft-ba, míg külsősöknek 7990 forintba került. Az Early Bird jegyeket már március 9-től kezdték el árusítani és hamar elkeltek, így ezer forinttal olcsóbban lehetett hozzájutni a bérletekhez. A jegyárak feltehetően nem változnak lényegesen, de érdemes lesz időben észben kapni, ha akciós jegyeket szeretnénk vásárolni.
A tavalyi PEN hivatalos himnuszát a D.O.G.-nak, avagy a Delusions  of Grandeur nevű bandának köszönhetjük. Kíváncsian várjuk az idei dallamokat!

Ha ez nem győzött meg, akkor pár érv, amiért jó a PEN:

-Mert a vizsgaidőszak küszöbén lélekben is felkészülhetünk a sok tanulásra egy kis lazítással.
-Mert egy helyen rengeteg emberrel, köztük rengeteg ismerőssel találkozhatunk.
-Mert 3 napig gyönyörű környezetben élvezhetjük délutántól hajnalig a koncerteket és bulikat.
-Mert ínycsiklandó fogásokkal kényeztethetjük a gyomrunkat.
-Mert napközben érdekes előadásokat és bemutatókat nézhetünk/hallgathatunk meg.
-Mert a diákrektor választás során szurkolhatunk a választott csapatainknak, akik különféle feladataikkal már a rendezvény előtt megszínesítik az utcákat.
-Mert jó a hangulat.

Moravcsik Barbara

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése